Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Deleter

8. 4. 2010 21:11
Mno,

slabé, slabé. Rozumný člověk si vytváří rezervy, nikoliv dluhy. I tak je teoreticky možné se zadlužit v případě nemocné matky, či rozsáhlých povodní - v případě státu.

Je ale hloupé se zadlužovat kvůli večeři v nóbl restauraci.

--

P.S. je zajímavé, že frustrovaní levičáčci tak halasně brojí proti zadlužování - v případě  "školné."

0 0
možnosti

Jay6

8. 4. 2010 20:40
Áda Sobecký,brácha Emila Držkatého!

Skvělý článek a karma jako Brno! Gratuluji. Kéž bych měl váš talent odhalit v pár větách skutečnou podstatu věcí.A to až na dřeň.

0 0
možnosti

JMNT

5. 4. 2010 20:45
Tývado...

...tomu jí říkám pragmatismus, slíbit lidem více peněz a uhranout je pomyšlením, že nebudou platit 30,-, a potom jim zvednout zdravotní pojištění, což znamená vzít jim další část výplaty každý měsíc. Tomu neříkám pragmatismus, ale LEŽ. Pokud si myslíte, že většina zaměstnanců v ČR je zaměstnána u velkopodnikatelů (pro Vás zřejmě apriori zlodějů a vykořisťovatelů), potom vězte, že většina lidí pracuje u drobných živnostníků, kteří ani v nejmenším nemají jak vyplácet nějaké odměny formou stavenek, oděvného, osobního hodnocení či příspěvků na kulturu a zájezdy. Zvýšení minimální mzdy poškodí většinu zaměstnavatelů a nepřímo zaměstnanců. Vaše lineární uvažování podnikatel=podvodník=vykořisťovatel je zcestné...ale před 25 lety byste udlal kariéru.

0 0
možnosti

zmodralý Jojo

5. 4. 2010 21:24
Re: Tývado...

Vše nasvědčuje tomu, že jste jedním z pravověrných a hluboce uvědoměle kovaných českých pravičáčků, kteří trpí komplexem záchrany mizejícího pravověrného kapitalismu na světě v jeho nejlepším opravdovém období spadající do zlaté éry kapitalismu počátku 19.století. Cítím ve vás oddaného=klausofila.

0 0
možnosti

wiki5.5

5. 4. 2010 3:33
pane jo

to je sila co je v levici

0 0
možnosti

Přezdívka už je přežitek

5. 4. 2010 1:14
Dluh

A ještě bych se rád zeptal: Když pravicový voliči straší bankrotem: Co podle vás při neustále rostoucím zadlužení státu nastane, když ne bankrot? Maďarsko, Island, Lotyšsko, Řecko. Ekonomiky přibližně velké jako ta naše. Doporučení reforem ve veřejném sektoru, zejména ve výdajích jak od EU, tak od OECD. A levicová strana spektra o omezení zadlužení nemluví, pouze o snížení míry zadlužování (a co jsem koukal na billboardy, tak do roku 2013, což upřímně není žádný heroický výkon, když se do té doby ekonomika uzdraví a to i bez zásahu státu).

0 0
možnosti

toliko modrý pohůnek

5. 4. 2010 11:34
Příteličku nešt'astná modrá...

nejen že si pletete koše s baněma, jabka a hruškama, ale nejen že nevíš vůbec o čem plácáš...no prostě neuvědomělá pravičácká demagogie míšená z hlubokou něvědomostí, která je zde bezmyšlenkovitě nahrážkována zfanatizovaným papouškováním nakukáných a nalitých "rozumů" vypočítanými rot'áckými papaláši, kteří mají své voličské "poskoky" pouze za nevzdělané hlupáky!!Rv

Je třeba nejen papouškovat něčí nakukané rozumy, ale je třeba a u našich pravicových nechápů dožadovat také, aby  se zabývali problémem a zkusili o něm alespon' přemýšlet, když nejsou ho schopni chápat!!R^

Možná zde vede ta cesta k zítřku 

0 0
možnosti

Přezdívka už je přežitek

4. 4. 2010 23:55
Pravičáček

Pár poznámek: Novodobou formou otroctví lze považovat i vysoké zdanění, a to nejenom u vyšších tříd, ale i u tříd nižších.

ad dluhy: Význam dluhů i přesto, že jsem pravičáček, snad ne frustrovaný, v dnešních dobách uznávám. Jenom se s levicovým pojetím rozcházím v tom, že stavět blahobyt na dluzích a ne na dluhy vytvořené efektivní investici je mírně řečeno krátkozraké, viz Řecko, sociální to stát.

A co třeba zaargumentovat vaším stylem: Pravičák Áda Sobecký žije v sociálním státě, jeho babička onemocněla vzácnou chorobou, která lze vyléčit pouze za velice značné prostředky. Vzhledem k vysokému zdanění, které má za účel zajišťovat chod běžných lidí nemá tyto vlastní prostředky, vzhledem k vzácnosti choroby ji pojišťovna nechce hradit. Z jakého důvodu musí člověk subvencovat cizí lidi, když on má fakticky stejné předpoklady pro negativní události na tomto světě? Proč má člověk přispívat většími prostředky do státního rozpočtu, když z něho má stejné výhody jako ti co přispívají méně?

0 0
možnosti

toliko modrý pohůnek

5. 4. 2010 0:12
Re: Pravičáček

A JÉJE další frustrovaný pravičáčekRv...   ...hahaha...;-D;-D;-D...  že by ten A'da Sobecký již žil v modré zářně NEšt'astné budoucnosti v nuceném pojištění Julínkovém---> soukromém pojištění?

Chudák sobecký;-(

   [>-] EU

0 0
možnosti

taknebotak

4. 4. 2010 23:37
ach jo

tak to už tu máme za chvíli i kolektivní vinu ;-)

0 0
možnosti

Krutá pravda od medvědice

4. 4. 2010 22:22
nevím proč si berete do huby ádu

ten naopak solidaritu mezi občany podporoval

0 0
možnosti

Tecumtha

4. 4. 2010 22:29
Re: nevím proč si berete do huby ádu

já si do huby nikoho nebral- natož Ádu. Chlapi se mi nelíběj .

0 0
možnosti

Tecumtha

4. 4. 2010 20:26
lze to i naopak- autor,takový český frustrovaný levičáček

Rv

0 0
možnosti

Tecumtha

4. 4. 2010 20:28
Re: lze to i naopak- autor,takový český frustrovaný levičáček

vypovídací hodnota bude stejná, ale rozdíl zásadní: autorův Áda je imaginární figura,  kdežto autor i se svými názory je reálný.

0 0
možnosti

Martin Jirousek

4. 4. 2010 19:56
Ano

Výborný článek, popisující pravdivě jevy v naší společnosti, kdy je za viníka krize označován nezaměstnaný, který kvůli krizi a nenasytnosti elit přišel o práci, důchodce nebo prostě jen člověk, který má tak malou mzdu za svou poctivou práci, že neodvádí DPFO a má přídavek na děti. Vskutku odporná doba, takové nešťastné spoluobčany nazývat sockami.

0 0
možnosti

Tecumtha

4. 4. 2010 20:02
Re: Ano

nešťastné je , že jste tak fanatický lhář

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS