Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pro citlivé duše si zde dovolím 'přeložit' autorovu úvahu o hypotetickém prezidentu - hovadu.

Překlad:

Pokud je prezident (zcela hypoteticky) chorobných lhářem, podrazákem, pokud trpí přebujelým egem a mstivostí, chci mít právo (reálně, nikoliv hypoteticky) pronést svůj názor, že je lhářem, podrazákem, nafoukancem, mstivým člověkem.

Pokud budou má tvrzení nedoložitelná, chci nést běžnou, soukromoprávní odpovědnost.

Vyhoví všem útlocitným moje interpretace autorova 'hovada'???

2 1
možnosti

J79a85r43a 36R84a33n81k

19. 11. 2016 4:15

R^Ciste k nadpisu: NE! NIKDY!

Zadna posvecena hlava neni tak svata, aby na ni neco obcas nepristalo, jen nektere si o to doslova svou vulgarnosti a nedostatkem sebereflexe zadaji. Proti vajickam chrani destniky, tak co jeste?;-) G.W.Bush stihnul i botu a nikdy nebyl vulgarni, slov a bonmotu, kterych pouzil pan Zeman za posledni 3 roky se uz nikdy neocisti, jsou i diky internetu tady na netu, staci kliknout a je tu zprava z indickych novin, nebo videa od klenotu v anglickych denicich, dnes uz se tak bezdusse lhat neda:-/

3 3
možnosti

Jak by se Vám líbilo takto označovat Vás.. Je to ukázka Vašich duševních pochodů .

5 5
možnosti

Nelíbilo, samozřejmě. Pak bych měl dvě možnosti: buď bych to se skřípěním zubů skousl, nebo se právní cestou bránil. Já sám bych bránil svoji čest. Takovou možnost má každý zletilý občan ČR. Tedy i ten, který v mém žoldu zastává vysoký úřad. Například prezidentský. Tento občan je proti mně ve velké výhodě: má na svoji obranu obrovský aparát, který mu já platím ze svých daní.

Odmítám považovat prezidenta za papeže či z Boží milosti císaře. Je obyčejným člověkem. Pouze byl většinově pověřen výkonem jakési funkce. Volba většiny se často projeví jako obrovský omyl.

4 1
možnosti

M54i69l72a25n 49K39e67s73l

18. 11. 2016 21:59

Proč ten paragraf chránící prezidenty "hovada"zrušili.Je to už moc dávno, z paměti mi už ledacos vypadlo.Tak kdybych něco popletl,promiňte.V Praze se konal soud,kde žalující stranou byl prezident Havel a žalovaným známý brněnský disident, zpracovatel seznamu spolupracovníků STB.Nevím už proč se soudili.Soud se však zvrhl v kabaret.Žalovaný i přes přísné výtky soudce žalujícímu tykal, oslovoval ho křestním jménem,pochyboval o jeho inteligenci a soudci doporučil,aby se do sporu nepletl.Jaký byl konec?Havel zřejmě nechtěl dát disidenta kamaráda zavřít nebo pokutovat.Soud na jeho pokyn jednání skončil.Nikdo z účastníku již po rozsudku netoužil.Myslím,že toto soudní soužení bylo popudem ke zrušení paragrafu.

5 0
možnosti

Pane Kesle, ten soud byl podle nějakého výjimečného paragrafu pouze pro prezidenta?? Podle mne to bylo podle běžných paragrafů na ochranu osobnosti.

0 0
možnosti

..... ani nevíte, jakouste mi udělal radost;-D!

(admina žádám, aby můj příspěvěk byl ohodnocen podle zásad "slušné a kultivované diskuse" a úvaha tohoto tupého hovada byla vřazena do "soukromých",- díííkyV!)

4 1
možnosti

Váš názor odpovídá Vašemu slovníku a tím pádem je nedůvěryhodný.

Je v nerovnováze, když se Vaším slovníkem obrátím na policistu, budu trestán. Stejně tak i zde, Váš slovník v diskusi by byl smáznut. (stále nechápu velmi rozdílné posuzování článků a diskuse)

Nesouhlasím s některými výroky prezidenta, ale přesto bych stanovil určitá omezení té nehorší sprostoty ala dlaždič. Ne trestný čin, ale přestupek a to z toho titulu, ať je tam kdokoli, je funkce prezidenta určitým symbolem státu.

4 2
možnosti

Ať to vysvětlujete jak chcete, pořád z toho na sto honů čiší přesvědčení, že měřítko pro to, kdo je hovado stanovujeme "my, co spolu mluvíme". Když desetinu toho, co se zveřejní o vámi nejmenované osobě, napíšu např. o Merkelové či Junckerovi, nebo o někom koho vy ctíte, tak to bude šíření nenávisti. Takže s tím běžte někam.

5 2
možnosti

Pane Mazurku, zkuste si článek přečíst ještě jednou, abyste pochopil, že se vůbec nikdo nebaví o současném prezidentovi, nýbrž o možné situaci, která by mohla nastat, a o obavě sankcí za sdělení názoru či popisu nastalých skutečností.

Pokud se týká názoru na voliče současného prezidenta, pak ty mám v úctě, protože šli k volbám, mimochodem patřím k nim také (při výběru mezi pijanem a spáčem jsem volil pijana, byl mi bližší).;-)

6 0
možnosti
Foto

Dobře tedy, v takovém případě děkuji za Vaše vysvětlení, že jste tady popsal pouze hypotetickou situaci, která by někdy snad mohla nastat a která tedy podle Vás zatím JEŠTĚ NENASTALA!

(Jen se mně tomu prostě (v té současné vlně sprostoty a bezdůvodného napadání současného prezidenta Zemana) nějak moc nechce věřit, ale zřejmě jste výjimkou)

Ovšem v takovém případě bych se Vás rád ještě zeptal, co Vás vede k takové hypotéze, že by se v budoucnu prezidentem mohlo stát takové h.....o?

A úplně nakonec - nepleťte si, prosím, kritiku a ostouzení. Pokud by byl jakýkoli zákon postavený na kriminalizaci kritiky, budu první, kdo proti němu bude brojit. Ale to není tento případ!

3 0
možnosti
Foto

Pane, je to váš názor na současného prezidenta (který jste mimochodem v článku vůbec ničím nepodložil a neuvedl jediný příklad, proč tomu tak podle vás je, takže namísto jakékoli kritiky zde jen a pouze hrubě ostouzíte), který nesdílím. Rv

A chci se vás zeptat - jaký máte názor na více než 2 miliony voličů, kteří současného prezidenta většinově demokraticky zvolili?

A také - jaký máte názor na ty, kteří se s touto demokratickou volbou nikdy nesmířili a namísto jakéhokoli respektu jen ostouzejí jak současného prezidenta, tak i jeho voliče?

4 5
možnosti
Foto

Pane Mazurku, respekt se nedá vynutit, ten se dá získat. A teď mi řekněte, co dělá současný prezident pro to, aby si ZÍSKAL respekt :-)

2 1
možnosti

nemůže a nepožívá, jenže polovina lidí to nevidí a urazit je nic neřeší, jen se zatvrdí. Chápu ovšem, že umělec není diplomat :)

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS