Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J64a85n 65R30i18c87h76t48e95r

10. 12. 2018 12:21

Premiér Babiš je obviněn z něčeho, čeho se dopustil jako soukromá osoba... to myslíte vážně? To je argument?

Víte, existuje něco, co se nazývá "politickou kulturou", v obecnější rovině "morálkou". Zamyslete se nad tím. Byly doby, kdy i v ČR stačilo mnohem méně, aby politik odstoupil (např. neoprávněné užití vysokoškolského titulu). Ale časy se holt mění...

5 1
možnosti

Také se slzou v koutku vzpomínáte na komanče ? Já vše sleduji a nevím o době, kdy stačilo málo aby politik odešel. Vždy každý odešel, aby se neprovalilo ještě více.

1 0
možnosti

Darebák je darebákem. Jedno, zda se darebáctví projevilo pouze "soukromě" (sic!) či "úředně". A darebáci, respektive již z darebáctví obvinění by měli z veřejných funkcí odstoupit. Prostě proto, že se stali nedůvěryhodnými.

Je zrůdné rozlišovat, zda někdo podváděl "soukromě" či "úředně" v občanském životě (ve výši trestu arci ano).

Předpoklad, že premiér nemůže ovlivňovat vyšetřování trestného činu je idealistický (nejen v ČR).

4 1
možnosti

J65i35ř59í 77N88ě22m46e45c

9. 12. 2018 20:58

Byla doba, kdy jsem byl za, aby obvinění politici odstupovali. Potíž je v tom, že lidé se v rámci poměrně bezuzdné svobody naučili dávat trestní oznamení na kohokoliv a kdykoliv ... bohužel. A to je důvod, proč tuto praxi nelze praktikovat.

8 3
možnosti

Trestní oznámení není sdělení obvinění.

7 0
možnosti

Sice jsem to musel číst 2x, ale již chápu a karma.

4 3
možnosti

Každý vidí to své, Vy novináře - Já zase šílenost našich vůdců. M. Zeman dává rozhovor Ruské TV, opět vystupuje proti Sankcím a žádné agenty nevidí. Nechal bych jej prověřit BIS, zejména kámoše Mynáře a Nejedlého. Tím, že A. Babiš své odstoupení ani nepřipouští - Nemusí odstupovat vůbec nikdo. Stačí, když se vyšetřovaný zastane podezřelé podřízené. Dopravní Ťok, se taky nemusí znepokojovat, přestože odklání prachy od manželky. Koucourek se alespoň v TV potil a blekotal. Ti dnešní, plně chápu, to sice dělají taky postaru, ale proto, aby tedy nám bylo lépe ... :-)

5 3
možnosti

jasně, kdo nevidí agenty, musí se prověřit..... ;-D;-D;-D

3 0
možnosti
Foto

Ministryně Dostálová je podezřelá z trestné činnosti, babiš je obviněný z trestné činnosti a Vy vážně tvrdíe, že nemamjí odstoupitRv

Nečas nebyl ve funkci ani prošetřován-odstoupil, Drabek-nebyl ani podezřelý(tím byl jeho náměstek) odstoupil, Gross neuměl vysvětlit "pár" milionů-odstoupil, .....

V dobách kdy se u nás dalo hovořit o morálce v politickém životě tak se odstupovalo již při podezření, odstupovalo se při podezření, že podřízený něco provedl,.....to je prostě běžný standard ve vyspělých zemích.

Mimochodem byl to právě Váš guru Babiš, který se k moci dostal "tažením" proti lidem co byli podezřelí už jen z nekalých kontaktů a teď se neřeší ani podezření přímo na ministry.

Běžte se s takovou logikou vycpat-obhajujete neobhajitelnéRv

23 11
možnosti
Foto

Pane Polický, souhlasí,ale až na to, že Nečas odstoupil z důvodu, že se provalilo, že na vládě měl milenku, která byla trestně stíhaná. Do té doby v žádné trestní kauze nefiguroval. On sám uznal, že jeho jednání nebylo morální a to vedlo k tomu, že odstoupil. Byl i k tomu vyzván ODS. Babiše nikdo nevyzve, protože ANO je Babiš. Ten jej platí a ten rozhoduje, kdo dostane pašalík a když neposlouchá o pašalík přijde. Takže všichni mu musí být loajální.

6 0
možnosti
Foto

Zatímco ještě nedávno se musel ministr z vlády poroučet kvůli tomu, že ani po několika týdnech nedokázal věrohodně objasnit své příjmy, dnes nestačí ani dlouhodobé podezření ze zneužití dotací, daňových machinací v řádu desítek milionů a další nejasnosti v příjmech. Kvůli finančním skandálům a podezřením rezignovalo za poslední dobu šest ministrů a jeden premiér. Vicepremiér Andrej Babiš zatím odolává.

12 4
možnosti
Foto

Je tomu 12 let, co na post předsedy vlády rezignoval Stanislav Gross (ČSSD). Z funkce premiéra odstoupil v dubnu 2005 po tříměsíční vládní krizi způsobené aférou kolem jeho financí, kdy deník MF DNES upozornil na nejasný zdroj financování premiérova bytu za téměř 4,3 milionů korun. Gross se vymlouval na dnes už legendárního strýce Vika, invalidního důchodce z Jihlavy, který mu měl půjčit 1,2 milionu korun. Nebylo ani sděleno obvinění a odstoupil

3 0
možnosti

P14e17t30r 58B84u91r56i86a51n

9. 12. 2018 16:47

Trochu vás opravím: podle orgánů činných v trestním řízení je mu vytýkáno, že se měl dopustit trestné činnosti (dávno před vstupem do politiky a před přijetím stávající veřejné funkce)

Zdroj: https://stipsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=691406

To je omyl. Dotační podvod byl završen převedením Čapáku pod Agrofert v r.2014, ale hnutí Nespokojení občané založil Babiš 2011 a to v r. 2012 přešlo v ANO.

4 1
možnosti

:-).......Samozřejmě,jako vždy......výborně napsáno a zargumentováno! Dnes jsem se díval, jako obvykle na OVM, Dr. MOravec bouřil když se zúčastněná ministryně ohradila proti tomu, že by Maláčová měla odstoupit. Už jen po prohlídce jejího domu a počítače? A hájil to tvrdě! "Nezávislá" TV 24 je prý objektivní. Opavský rodák, v Opavě málo chválený, se samozřejmě přidal! R^R^R^

6 4
možnosti

Také jsem se na tu diskusi v polovině přestal dívat.

4 2
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2421x
Výtvarník, literát, člověk na cestě... Více z tvorby na www.stipsky.com

Seznam rubrik