Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J36o41s47e53f 65P57o10t77r

10. 1. 2019 22:06

S tím manželstvím s vámi souhlasím.

Ale mnohoženství a mnohomužství?

Co vím (a vím toho dost) mnohoženství je legální v islámském světě. jenže jsem ani jednou nečetl, že by bylo z důvodu sexuálního naplnění. Spíš se mluví o tom, že vyznavač Proroka si pořídí další stádo koz a k tomu potřebuje obsluhu. Tak si pořídí druhou ženu, pěkně aby makala. Ale i tak se dostane do dost nepříjemné situace. Ty ženy na sebe žárlí a tak se nebohý mnohoženatý muž dostává do stresu, co jedné, to stejnou měrou i druhé.

Ještě víc tragické je to s mnohomužstvím. To se praktikuje v Indii a v Nepálu, kde chudý z nejchudších, muž, který nemá na nevěstu se domluví s dalším (i když většinou s bratrem) dají dohromady příslušný obnos a ženu si koupí. Spí každý z jedné strany a o otcovství dětí se nebaví.

A jestli si představujete, že ženy touží po mnohomužství, tak žijete ve falešné virtuální realitě. Žádná žena nechce mít víc mužů. Může existovat to, že je ve vztahu nespokojená a hledá alfa samce. Ale když ho najde konec s ostatními

0 0
možnosti
PS

S plným vědomím autorovi doporučuji, aby měl s každou "svojí" ženou deset a více dětí a zaopatřil je, jak káže zákon. Aha, zalekl se toho? Takže stačí jedna žena a s ní mít šest a více dětí a je vymalováno. Naši předkové na takovou situaci měli přirovnání: Velký dvůr a malý bič. A to jsem humanista, ale když někdo něco chce, tak mu toho dát a moc. Na extrému je nejlíp objasní špatný směr,špatná cesta ke zdravému životnímu stylu.

Ke GLBT - v Desateru je bod...cti otce svého i matku svou. Neodsuzuji, jen upozorňuji - jak oni ctí svoji matku? Totiž každá matka chce být později i babičkou. No a když to nelze podle přírody, adopce je na místě, když tak GLBT oplývají láskou k bližnímu, mohou ji projevit adopcí dětí, které neměli tolik štěstí, jako ostatní děti. Zdravého rozumu je nám třeba...R^

To říkám s plným vědomím toho, že jako zastánce mnohoženství vysloveně trpím a se mnou jistě spousta podobně nešťastných mužů a žen (mezi ženami je spousta neukojených vyznavaček mnohomužství), kteří nemohou naplnit své sexuální preference a musejí se spokojit s monogamním svazkem, a tyto svoje sexuální touhy mohou naplňovat až jaksi nad jeho rámec a často pak čelí opovržení ze strany sexuální monogamní menšiny.

Zdroj:https://stipsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=695197

1 0
možnosti
PK

..zejména poslední odstavec plně podporuji;-D;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

Proto je třeba tyto zákony změnit. Co je vám po tom v jakém svazku chtějí druzí lidé žít. Kde berete tu drzost mluvit jim do toho. Nic z toho se vás netýká, ani vás to ničím neohrožuje.

7 7
možnosti
PS

Souhlas. Ale upozornit bližní na následky jejich současného chování je na místě, že? Například, že nebudou v době svého stáří obklopení milujícími potomky, tak jako byla před 60. lety matka deseti dětí. Znám rodiny, kdy jeden sourozenec druhému postavil rodinný domek, vzájemně si pomáhali! A jejich matku jsem nikdy, zdůrazňuji nikdy neviděl nešťastnou, rozčílenou. Vždy usmívající se, šťastnou.

0 1
možnosti
KL

Hezky napsane a zajimave vyargumentovane:-).

4 2
možnosti
IM

I23v18a27n 89M74i47n55á88ř

7. 1. 2019 21:43

Termín .. "vyargumentovat" čeština nezná.

1 0
možnosti
LB

Safra, zastánce polygamie, který je však zároveň zásadový a chrání společenský institut manželství, to se hned tak nevidí...

3 0
možnosti
EK

Je divnej. Čím se živí?

0 0
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2421x
Výtvarník, literát, člověk na cestě... Více z tvorby na www.stipsky.com

Seznam rubrik