Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Když jste psal na jaře o absurdnosti roušek v lese, nebo když jste sám na ulici, tak jsem souhlasil.

Ovšem dnes argumentujete stejnými absurditami jako vláda proti, které se vymezujete.

Například mě bavíte tím, že se nechcete nechat manipulovat médii, ale věříte tiskové zprávě KHS, že k nakažení musíte být 15 minut s infikovaným člověkem na vzdálenost menší než 2 metry.

Roušku v obchodě nenosíte, protože mezi regály si kontrolujete odstup a dobu zdržení méně než 15 minut.

Můžete potvrdit, že ten odstup a zdržení méně než 15 minut budete mít i ve frontě před kasou?

Píšete, že cituji:" Nenošením roušky nikoho neohrožujete pokud jste zdráv, chováte se ohleduplně, dodržujete hygienická pravidla a dodržujete odstup"

Proč teda musí roušky nosit zdravotníci a dusit se v nich?

Nošení roušky v uzavřeném prostoru člověk nechrání pouze okolí před kapénkami, ale vyjadřuje solidaritu s oborem, který je v současné době nejvytíženější. Tady jde teď hlavně o zdravotníky, aby byli schopni zvládnout tuto situaci a jestli ji zvládnou záleží na nás.

8 0
možnosti
Foto

Ano, ta solidarita, to je oč tu běží! Ta léčí a uzdravuje! ;-D

0 0
možnosti
Foto

Přesné kvůli takovým lidem jsme nejhorší v EU.

A ano ten kdo roušku nenosí je gauner s blbec.

11 7
možnosti
Foto

Kde nenosí roušku, není Čech! ;-D

0 0
možnosti
Foto

Zase jeden z těch co tvrdí: "Proč bych měl nosit roušku, když jsem zdravý?"

Drtivá většina těch, co nosí roušku, jsou zdraví. Ti, kteří o sobě vědí, že mají COVID-19, by měli být v karanténě a vůbec nechodit ven mezi lidi. A pak jsou tu ti, kteří (zatím) o sobě nevědí, že mají COVID-19 - a kvůli nim se právě nosí roušky.

12 1
možnosti
Foto

J29i34ř98í 46K14i61n52d78l

14. 10. 2020 21:32

Pozitivní test navíc neznamená, že jste nakažený nebo infekční. Virus v okamžiku testování ve většině případů je neaktivní neškodný nebo se s člověkem jen setkal a k onemocnění nedošlo. 85 procent lidí s covidem nemá žádné příznaky. Každý z nás má ve svém těle až dvě kila mikrobů, prospěšných, ale i potenciálně patogenních, případně velmi rizikových. Proti virům a dalším mikrobům, které jsou také jejím potřebným produktem, nám dala příroda imunitu. Když budeme testovat lidi na chřipku, tak zjistíme, že ji má tisíce lidí. Jenže virus chřipky je neškodný, neaktivní.

3 3
možnosti

A jak poznáte, že jste zdravý? Že nepatříte mezi tu dost velkou část nakažených, kteří nemají příznaky, ale přesto mohou virus kolem sebe šířit? Asi méně intenzívně, ale mohou. A těžko můžete zaručit, že kolem každého jen přejdete, že s nikým chvíli nesdílíte blízko sebe společný prostor.

A co se týká vlastní ochrany, tady se spousta lidí chytla toho, že se ví, že rouška nezajistí, že se nenakazíte. A na základě toho vyhlašují, že rouška nás před covidem nechrání. Je to stejná demagogie, jako tvrdit, že bezpečnostní pás při nehodě neochrání před vážným či smrtelným zraněním. Jasně, že 100% nás neochrání, stejně jako rouška nás 100% neochrání. Ale i kdyby nás ochránila jen z 50%, snižujeme tím pravděpodobnost nákazy o polovinu. Ve skutečnosti nás nic 100% neochrání. Je to všechno jen o snižování pravděpodobnosti. Jak z hlediska rizika, že se nakazíme my, tak z hlediska rizika že nakazíme někoho druhého.

9 4
možnosti
Foto

A vy poznáte, že jste nemocný ?

2 0
možnosti
Foto

I64v59a47n 19M26a66r74e97k

14. 10. 2020 20:21

A co tak pane Štipský, založit na vlastní odpovědnost "Sektu odpíračů roušek"? Opakuji znovu - na vlastní zodpovědnost. R^

6 8
možnosti
Foto

A co takhle nechat nás na pokoji ? My nikomu nosit roušky nepřikazujeme, ale ani nezakazujeme. My nikomu nezavíráme jeho živnost, ale ani mu nebráníme aby, když uzná za vhodné, ji zavřel. Násilí tu propaguje vláda za podpory svých kolaborantů.

9 0
možnosti

Tak jako sektu vidím odpírače. Vědecké názory je moc nezajímají, většina lékařů a odborníků nošení roušek vidí jako účinné opatření, které může snížit pravděpodobnost nákazy. Ale odpírači mají svou víru a vědecká pravda je nezajímá.

https://time.com/5883081/covid-19-transmitted-aerosols/

9 0
možnosti
Foto

J94i28ř64í 62K11i10n19d75l

14. 10. 2020 21:38

Vědecké názory říkají, že roušky z nevhodných materiálů (například bavlna, gáza), u lidí naopak mohou zvýšit riziko infekce (BMJ Open, Risk Analysis). V roušce se totiž hromadí značné množství mikroorganismů včetně virů, které naše imunita vyloučila a my je vdechujeme zpět do těla. Pokud následně roušku pravidelně nevyváříte, může se samotná rouška stát zdrojem nákazy. Problematické je i samotné nakládání s rouškou. Pokud na roušku po celodenním používání například sáhnete rukou, viry se vám okamžitě dostanou na ruce a následně můžete infikovat ostatní členy domácnosti. Roušky mají zabránit průniku choroboplodných organismů zevnitř ven – jejich hlavním účelem je tedy ochránit okolí, nikoliv člověka, který je nosí.

2 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 12
možnosti
Foto

Jednou se o tomto celosvětovém podvodu budou vést debaty. Jak si společnosti volili podivná individua, která je buď donutila válčit, nebo se nechali jinými individui zavřít do karantény.

5 4
možnosti

Ať žijou konspirační teorie.... určitě za to může Putin :-)

3 2
možnosti

Jestli spíš Vy nejste v rouskofobni sektě :-)....Jinak Prymula dělá to, co je nevyhnutelné, co by na jeho místě dělal každý ministr zdravotnictví...

11 0
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2421x
Výtvarník, literát, člověk na cestě... Více z tvorby na www.stipsky.com

Seznam rubrik