Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KN

Karl Novak

4. 4. 2010 19:44
Je to teoretické a generalizované.

Jsou různé "pravicové " strany i různé l"evicové" strany.  Pokud jde o autorovu polemiku s pravičákem, tak je to polemika pouze hypotetická.

Vhodnější by bylo vzít konkrétní program konkrétní strany a klást argumenty.

Argument typu "každý ekonom ví" je dle mého názoru hodně prázdný.

Nicméně fakta jsou jasná. Pouze hospodářství založené na snaze o zisk vede k pokroku a tvorbě bohatství. Hospodářství regulované, byrokratické, sešněrované kvotami, dotacemi, cly, vede ke stagnaci, chdobě a nesvobodě. Pouze svobodný trh bez přívlastků nás ochrání před diktaturou, nesvobodou a zajistí i zvýšení životní úrovně pro všechny.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

4. 4. 2010 19:56
Re: Je to teoretické a generalizované.

Fakta nejsou zdaleka tak jasná.

-

Pokrok lze nalézt v celých dějinách, motivace k pokroku byla v dějinách různá - zisk, moc, válka, zvědavost. Tyto motivace také vedly v historii k tvorbě bohatství.

-

Regulace, dotace nebo cla - vedou často k snížení maximálního možného zisku, ale otázka je, jestli maximalizace zisku je to nejdůležitější na světě. Já znám jiné hodnoty, které mi připadají důležitější - např. bezpečnost, stabilita. Svobodný trh nás neochrání před diktaturou a nesvobodou a určitě nezajistí zvýšení životní úrovně pro všechny, možná tak zvýšení průměrné životní úrovně.

0 0
možnosti
B

b.a.j.l.a.

4. 4. 2010 19:33
a já kam pořád někteří levicově orientovaní diskutéři

pro ty svoje demagogické nesmysly chodí. Nikdy bych nevěřil, že dospělý jedinec je schopen vyprodukovat takovouto slátaninu. Opravdu síla.

0 0
možnosti
T

Tecumtha

4. 4. 2010 19:35
Re: a já kam pořád někteří levicově orientovaní diskutéři

njn- a nenaděláte nic, protože oni myslet nechtějí

0 0
možnosti
TMP

toliko modrý pohůnek

4. 4. 2010 19:32
Pravičáčci A'd'ové Sobečtí,

proč vás správně nazvané fakta a události vyvádějí tak ze sebekontroly a ztráty zdravého úsudku, copak bez pravičácké demagogie to nejdeRv???

0 0
možnosti
T

Tecumtha

4. 4. 2010 19:34
co je "nazvané fakta"?

předvádíte levicový fanatizmus v přímém přenosuRv

0 0
možnosti
S

statečný

4. 4. 2010 19:06
Super,karma

R^!!

0 0
možnosti
TMP

toliko modrý pohůnek

4. 4. 2010 19:10
Re: Super,karma

PRAVDA = KARMA.    R^

0 0
možnosti
K

Kvetuska55

4. 4. 2010 18:59
pro Edmund Černá Zmije 18.05(aby nezapadlo)

Proč bych měla být zklamaná? Souhlasím, že tady krade stále víc kamarádů (ostatně i v obcích, kde sedí v zastupitelstvech komunisti s ODS i ČSSD v koalici) Čistému vše čisté. Jen mi vadí, tato demagogie, že za všechno může Paroubek. Vždyť je to jen nastrčený paňáca z pimprlového divadla, aby se potroublý dav  měl do koho trefovat. Jen se tím odvádí pozornost od nehorázných zlodějen. Je dobré se ptát: Komu to slouží? Komu prospívá, aby byli lidi rozděleni na dva rozjevené tábory, které se bijí mezi sebou místo toho, aby společně tyhle kreatury konečně odstavili od koryt? Ve svém okolí neznám nikoho,kdo by nechtěl žít normálně,pracovat,starat se o rodinu,vychovávat děti.Kdo jsou to ti,co tzv.zneužívají doktory,sociálku,nebo co všechno?Já fakt nikoho takového neznám.Asi jich tedy moc nebude a proto je nesmysl,že právě oni jsou odpovědní za státní dluh.Už proto,že i kdyby se krmili kaviárem od rána do večera,ty miliardy by neprožrali.

0 0
možnosti
TMP

toliko modrý pohůnek

4. 4. 2010 19:09
Re: pro Edmund Černá Zmije 18.05(aby nezapadlo)

Kouzlo nechtěného, ale potroublý mně také přinde...ten modréj hadR^                       :-)R^

0 0
možnosti
RK

Rommik

4. 4. 2010 18:57
Pokouším se to pochopit...............

.........aůe bohužel, nedokážu tento blog dočíst do konce. Pochytil jsem pár věcí- že pravičák je nehumanista.......Autor asi neví, že nejdříve vznikl produkt. Ten vytvořil pravičák. Pak teprve vznikl vyžírka, nefachcčenko- jednoduše levičák......... Pravičák i v rodině hospodaří tak, že si vytváří rezervy.  Z těch pak platí potřebným. Pouze levicové hova do všchno rozfofruje a pak řve, že chce utrácet pravičákovy peníze. Levičák nemyslí na budoucnost a vlastně ani nevytváří hodnoty. Levičák pouze spotřebovává plody pravičáka.Nebýt pravičáků, potřební by dávno pozdechali.

   Takže návod, jak by to mělo být - nerozhazovat, neslibovat třinácté důchody, chovat se zodpovědně ke všemu, hlavně však ke zdraví, vytvářet rezervy pro POTŘEBNÉ

0 0
možnosti
TMP

toliko modrý pohůnek

4. 4. 2010 19:06
Re: Pokouším se to pochopit...............

Hele ČSSD to má jasnéR^. Hele Hommík, tak kdy si budeš balit ty kufry?Viš tací nám tu fakt nebudou chybět!R^            m.p.:-)

0 0
možnosti
T

Tecumtha

4. 4. 2010 18:42
Jedno doporučení autore

pokud se snažíte napsat o pravicové demagogii - nepoužívejte demagogii levicovou .  Váš článek rozhodně není objektivním popisem toho, co pravice dělá, hodlá dělat, případně o čem přemýšlí.

0 0
možnosti
TMP

toliko modrý pohůnek

4. 4. 2010 19:13
Re: Jedno doporučení autore

NE je pravda R^a tudiž o objektivnosti netřeba lhát!Rv. Neobjektivní jsou různí ti pravičáčci a jejích pravičácká demagogie!!Rv

0 0
možnosti
F

faceman

4. 4. 2010 18:21
Autor obviňuje pravici

z pravicové demagogie protože ůdajně straší  s se sátním dluhem lidi. Tak at si přečte rozhovor na lidových novinách s generálním sekretářem OECD, který pracuje jako renomovaný poradce třiceti nejvyspělejších zemí světa.

http://byznys.lidovky.cz/sporivi-nemci-muzou-ohrozit-evropu-vice-nez-utracivi-rekove-ptj-/statni-pokladna.asp?c=A100404_135237_statni-pokladna_nev

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

4. 4. 2010 18:31
Re: Autor obviňuje pravici

to je urcite podly zaprodanec vrahu z volstrytu a pracuje v zoldu odees ;-D

0 0
možnosti
F

faceman

4. 4. 2010 18:07
Z autorova příspěvku

mi utkvělo , že on jako pobírač sociálních dávek (bezdomovec) by měl dělat  práci pro obec. To asi byl motiv sepsaní tohoto blogu.

0 0
možnosti

vodní želva

4. 4. 2010 18:23
Re: Z autorova příspěvku

tak jsem to přečetl dvakrát a nějak jsem tam nenašel pointu v tom, že by autor byl bezdomovec. Hovoří sice jazykem, který Vy nesnášíte, ale proč ho hned urážet. Já bych se spíše zamyslel a snažil se mu něco vymluvit. Vy jste se zmohl pouze na urážku, takže jste pro mě daleko níže než autor tohoto článku.

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

4. 4. 2010 17:53
autore ...

vas zajima, co bude s neuspesnymi ? fajn, vy se o ne starejte, samozrejme ze svych vlastnich zdroju, protoze ja se o nic podobneho nezajimam ... nechci neuspesne nikam posilat, me uplne dostacuje, kdyz je nebudu muset sponzorovat.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

4. 4. 2010 18:00
Re: autore ...

To je právě ten problém. Asociálnost může být individuálně výhodná, ale vždycky bude amorální, protože morálku určuje společnost. :-P

-

Mě zajímá, co bude s neúspěšnými. Protože je například nemorální nechat je umřít hlady. A také proto, že je hloupé je dlouhodobě živit ze společného. Myslím, že z neúspěšných je potřeba udělat úspěšné. Dát jim šanci, motivovat je, pomoci jim. Protože když se z nich stanou úspěšní, vyděláme na tom všichni.

0 0
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2421x
Výtvarník, literát, člověk na cestě... Více z tvorby na www.stipsky.com

Seznam rubrik