Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

A tak to se zase pletete. :-)

Karl von Guttenberg (ano, ctěný potomek onoho slavného rodu, co měl kdysi na triku knihtisk), byl kdysi ministrem obrany BRD. Než se provalilo, že jeho doktorát je kompletně celý okopírovaný. Nakonec to došlo až tak daleko, že se na veřejnost vyneslo, že tu práci psala zdarma v pracovní době jeho sekretářka. To je tak, když se potomek slavného rodu, který má ve vlastnictví půl miliardy euro, stydí dát 20 000 euro ghostwriterovi, který by tu práci za něj napsal pořádně.

Myslíte že se to nedá topnout? :-) Ale dá...

Další taková výtečnice byla totiž v BRD ... tadáááá.... MINYSTRYNÍ ŠKOLSTVÍ... a nejlepší kamarádnou Merkelové... ale to je už jen taková třešínka na dortíku...

12 0
možnosti
Foto

Dobře, že jste zmínila ghostwritery. Řada lidí ve své diplomce ve skutečnosti nenapsala ani čárku, přesto odpromovali a nikdo je nehoní za opisování, prostě proto, že ghostwriter přeházel slovosled, napsal totéž, co si někde přečetl, vlastními slovy.

Řada diplomek také prošla prostě proto, že je nikdo nekontroloval nebo porovnával s omezenopu databází zdrojů.

6 0
možnosti
MB

Bože, malému českému ratlíkovi zase byla předhozena kostička ...

Malou ani její práci neznám a nemám na ni žádný názor. Jen vím, co jsou a jak se dělají podobné závěrečné práce, studie, analýzy a tak. Účelem je prokázat znalost dané problematiky, formulovat vlastní názor, případně přijít s novými vlastními myšlenkami. Za tím účelem se vychází z dosavadních prací a názorů na tuto problematiku, se kterými se buď polemizuje nebo se používají k podpoře vlastního názoru, resp. k rozvíjení dosavadních názorů na tuto problematiku. Důležité je vlastní shrnutí a vyznění práce... zda se jedná o vlastní uvědomělý názor na základě znalosti problematiky nebo o tupé opsaní nějaké práce bez vlastního přínosu a názoru.

To málo, co jsem o té práci četl ..nějaká, mechanicky (digitálně) vyhledaná shoda v nějakých větách nebo pasážích, mi ale vůbec nic neříká o tom, jak je tato práce vystavěna a o samostatnosti názoru a jejích závěrů.

Tvrzení plagiátorství (pakliže se nejedná o vysloveně tupě opsanou práci) bývá zpravidla subjektivním názorem. Ale v tomhle případě nejde ani o názor na základě seriozního posouzení té práce jako celku ...ale o pouhé účelové tvrzení založené na vygenerování shody nějakých vět vytržených z kontextu.

Prostě, tohle, co vám předhodili není ani opravdová kost ...to je jen gumová pískací hračka pro gaučové pudlíky;-)

9 11
možnosti
Foto

Doplním Vás: "politicky objednaná gumová pískací hračka pro gaučové pudlíky"

7 9
možnosti
ZH

A co by si měl uvědomit Babiš, který je sám největším lhářem mistrem v podvodech? ;-D

12 3
možnosti
Foto

Pokud si kdokoli z nás vezme do ruky svoji letitou diplomku, tak při troše soudnosti shledá, že se jedná tak trochu o blábol, který by při dnešních zkušenostech a následně získaných znalostech rozhodně nikdo z nás "do světa" nevypustil.

Minimálně shledáte, že ne všechny odkazy a citace jsou úplně v pořádku - prakticky nenajdete práci, kde by se "něco" neopomnělo.

A taky nejspíš najdete určité pasáže, kde po několika pokusech o přeformulaci jste se zcela nechtěně vrátili k původnímu textu.

Téměř všechny diplomky jsou kompilace; ostatně při malých zkušenostech studentů není divu. Ta hranice mezi kompilací a plagiátem se neurčuje snadno a většina VŠ shodu pod 30 procent neřeší.

14 2
možnosti
Foto

Přesně to si myslím. Já diplomku napsal dobře, přesto si myslím, že v ní nic originálního nebylo. Měla prostě prokázat, jak se v oboru orientuji. Nic méně a nic více.

5 0
možnosti
PL

no a co, větší obavu bych měl, kdyby mi v baráku eletriku nebo plyn, jako ministr už nemá v té zemi co zkazit

1 1
možnosti
Foto

Hloupé pomluvy. Studuji-li podvodnou školu nevalné úrovně, je jedno, jakou diplomovou práci odevzdám.

2 6
možnosti
MM

No vidíte, a i tak je možné stát se ministrem. ;-(;-(

10 0
možnosti
MV

Jaký bača, takové stádo.

chce to ostražitější a výkonnější pastevecké psy

karma

24 0
možnosti
Foto

Víte, že pastevečtí psi poslouchají právě baču?

Budou tedy také stejní jako bača (budou konat, podle jeho přání, podle jeho výcviku). Na kvalitu stáda tedy nebudou mít vliv, naopak stádo ochrání, bez ohledu na to, jaké je. Samozřejmě jen tehdy, bude-li si to bača přát a k tomu hlídání je pustí.

2 0
možnosti
Foto

Všichni lžou, když z toho kouká nějaký benefit. Také se mi to nelíbí, ale nic s tím nenadělám. Řeším to tak, že si prostě nedělám iluze. O nikom.

6 0
možnosti

Měla studovat v Plzni,jako hoši a děvčata z ODS a ČSSD,měla by diplom za 5 měsíců a nikdo by si jí ani nevšiml,pokud by ovšem v dizertačce nedělala 5cm řádky jako Benda.

8 1
možnosti
TH

Přímo komické je na tom to, že jde o resort justice. Tomu už se člověk opravdu musí smát.

Oni ti politici žijí v nějaké zvláštní bublině, která jim všechny ty podněty od novinářů a veřejnosti odfiltruje a mají tak pocit, že jednají čestně a správně.

20 0
možnosti
Foto

Novináře poslouchá jen neumětel.

4 4
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2421x
Výtvarník, literát, člověk na cestě... Více z tvorby na www.stipsky.com

Seznam rubrik