Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Zajímavý text odborníka z Belgie na podobné téma

http://www.osel.cz/11099-covid-19-a-selhani-managementu-rizik.html

V kostce na začátku ignorování potenciálního problému, pak zpožděná a v něčem i přehnaná reakce bez potřebných analýz.

Snad se blýská na lepší časy, inteligentní karanténa se ukáže jako funkční a restrikce půjde uvolnit.

0 0
možnosti
AN

A59l44e41š 92N59o23v97á44k

31. 3. 2020 8:03

iluze, že virus porazíme mobilem, je velmi naivní.

2 0
možnosti
Foto

Keynes: "V dlouhém období budeme všichni mrtví". A koronavirus se může klidně vrhnout na chutnější masíčko. Jako Ježíbaba na Jeníčka a Mařenku.

2 0
možnosti
Foto

Karma.Zajimava úvaha, společnost a naše budoucnost se likviduje kvůli starým umírajícím či dementním lidem,pro které už je smrt vysvobozením.U nás průměr zemřelých cca 85...

0 4
možnosti
JK

J35a96n 67K63o76z79á80k

30. 3. 2020 23:39

Už tady byl jeden, který také tvrdil, že bez těch druhých bude lépe. Taky bylo řčení, že dědeček a babička ujídají nám z chlebíčka.

Rád bych od vás slyšel, že máte stejný pohled na migranty, protože ti také likvidují naší budoucnost, ale narozdíl od našich starších, nikdy nebyli pro nás přínosem.

9 0
možnosti
Foto

Koronavirus má u 80 procent pacientů lehký průběh (lehčí než chřipka – buď úplně bez příznaků anebo s lehkými příznaky), u 10 procent je potřebná hospitalizace s běžnou léčbou a pouze pět procent pacientů má opravdu závažný průběh. U dětí nedochází ke smrti vůbec, u lidí do 50 let je to 0,2 procenta, do 60 let 1,3 procenta, do 70 let 3,6 procenta, do 80 let osm procent a nad 80 let patnáct procent (což jsou procenta pouze ze zachycených případů, lidé s mírnými příznaky obvykle na testování nejdou, takže ta procenta budou ještě výrazně nižší). Celkově se jím nakazilo ve světě k dnešnímu dni cca 400 tisíc lidí, z čehož cca 100 tisíc se již uzdravilo a cca 20 tisíc zemřelo.

1 1
možnosti
JR

J55a60n 24R93á40ž

1. 4. 2020 11:38

V den, kdy jste psal tento příspěvek (30.3.2020) bylo ve světe evidovaných 715.660 laboratorně potvrzených nakažených a 33.579 zemřelých. dnes (31.3.2020) je evidováno už 777 798 potvrzených nakažených a 37.272 zemřelých. (Zdroj: ECDC) Dá se ovšem uvažovat, že laboratorně potvrzených je cca jen 50% skutečně nakažených. K zemřelým: Některé země, jako např.UK evidují jen ty, kteří zemřou v nemocnici a o nakažených a zemřelých v Africe není věrohodný přehled vůbec žádný.

0 0
možnosti
MB

Autor otevírá doutnající, ožehavé téma. Je zřejmé, pouze se o něm nemluví. Kde je ten optimální bod záchrany ? Restrikcím se daří a mají humánní podtext. Veřejnost to i docela přijímá. Po Pandemii - To sebepoškozování ekonomiky vyvolá další úmrtí. Odložené operace, nárůst Invalidních důchodců - Další tlak na výdej rozpočtu oslabeného zdravotnictví ap. To je obrovské dilema, zná někdo odpověď ... ?

Na straně druhé Vláda ve svém nadšení už naprosto šílí ! Zase přichází s nápadem odloženého nájemného o 6 měsíců ! Jde o ty zavřené provozovny , živnosti. Naprosto nechápu, proč vstupují do vztahů Smluvních stran ? Proč demolují ještě to funkční - Dohodu zúčastněných stran ? To je pomoc jako blázen, asi jako u odložené EET ! Nic to sice neřeší, povinnosti tě nezbavujeme, pomůžete ti tak, že to odložíme "Na potom" Pak zaplatíš, pak pořídíš - Tak ti přikazujeme. Tak to bude lépe !? Pak se asi zase vypíše program na záchranu majitelů objektů a to bude vůbec nejlépe ! ...:-)

1 0
možnosti
JK

J74a72n 46K78o41z24á46k

30. 3. 2020 21:00

Elonomika se vzpamatuje, jako se vzpamatovala po válkách i morových ranách. Ti starší by se z vašeho konečného řešení už nevzpamatovali. Dřív se zachraňovali ženy, děti a staří, dnes peníze, pohodlí a nikým nerušený život. Které gheto byste pro staré chtěl zprovoznit? Ale chci vás upozornit, že dalším vaším krokem by muselo být, kolik peněz investovat do těch starých lidí, když stejně umřou.

10 1
možnosti
LU

Pán Kozák čítali ste aj blog, alebo len nadpis?8-o

"Místo toho, aby naše vláda od začátku (kdy už bylo dávno zřejmé, kdo je ohroženou skupinou) striktně izolovala a starala se o staré občany, k nimž by upnula veškerou pozornost (v nemocnicích a sociálních službách), aby je co nejdéle ochránila a aby jejich odcházení, když už by mělo nastat, bylo co nejméně bolestivé, přišla s nesmyslným ochromením ekonomiky..."

Zdroj: https://stipsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=748609

2 0
možnosti
LH

Dost sobecké nemyslíte....

4 2
možnosti
SN

:-).......nechci být cynik......ale nemohl byste dobrovolně natáhnout brka Vy, abyste umožnil žít ostatním, kteří i když staří jsou pořád rádi na světě? RvRvRv

8 4
možnosti
Foto

Už máte zjištěno, kolik máme lidí nad 65 let? Zkuste izolovat milion lidí, všichni přitom nejsou v domovech důchodců. Domov důchodců nelze jednoduše izolovat, to by se tam musel všechen personál uzavřít na několik měsíců a kolem udělat ochranné pásmo v řádech stovek metrů. Stačí jeden nakažený a je hotovo. Půjdete jako dobrovolník do nemocnice na příjem a budete rozhodovat, kdo se bude léčit a kdo se rovnou nechá odejít?

11 0
možnosti
Foto

Na druhou stranu hrozí, že budeme mít tak znehodnocenou ekonomiku, že lidé budou umírat na různé banality, na které by umřít nemuseli, pokud by vláda záměrně ekonomiku neničila.

2 3
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2421x
Výtvarník, literát, člověk na cestě... Více z tvorby na www.stipsky.com

Seznam rubrik