Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

Prosím Vás nejsme stroje a jakýkoli text je nějaký rámec příkazů a omezení a může nastat situace kdy pravda/ale spíše daná konkrétní skutečnost není na straně zákona a to třeba i ústavního ... jinak už jen v nadpisu máte tři chyby (jaké pohrdání ústavou jako celku?, poslední zbytky důvěry? všech občanů?) což by mohlo znamenat že značně a principielně nerozumíte fungování demokratické společnosti. Máte totiž pohled na společnost že je řízena zákony ale ona zákony řízena není, zákony ji pouze v tom fungování pomáhají. V čemž by mohl být nepatrný ale principielní rozdíl. Můžete třeba hádat čím asi je ta demokratická společnost řízena ... můžete třikrát nebo i raději víckrát ...

5 1
možnosti
ZD

Souhlas.

Laciná gesta, laciné texty. Laciné výkřiky.

3 1
možnosti
MB

My jsme skutečně raritní společností ! Miloš, po vzoru brněnského Franty Kocourka - Jako junák, ohýbá Ústavu ČR. Do parlamentního systému neúnavně vkládá svůj - Prezidentský .

Vláda nedostala důvěru k realizaci "Nouzového stavu". Tedy, jako Jeskyňky tam vkládá své prstíčky. Ohřeje se ještě14 dnů ! Jan Mrazák Jelen v obavě, že přijde o své Loutkové divadlo - To jistí vklíněným parohem. Vše je v souladu !

ÚS praví - Nic není v pořádku ! České živno je diskriminováno. Kdo vyrovná jejich náhrady od jara 2020 ? Nic není v pořádku, říká Vystrčil, Trikolora podává ústavní žalobu, (zprávy). SPD chce "Nouzový stav" zrušit.

Já jsem šel olešťovat regály k dnešnímu otevření. Šel jsem - nedošel jsem. Jedno je ovšem jisté ! A. Schillerová navýšila dluh ČR 2020 na 500 miliard Kč ! OSVČ nemají prachy, stát nemá prachy - Jaký právní stav, nyní vlastně je a platí ? Jsme v nouzi a krizi. Já myslím, že jsme - "V jiném stavu" ! ... :-)

5 0
možnosti
Foto

Zeman nedělá nic jiného než jeho předchůdci.

0 1
možnosti
Foto

Důvěru občanů získá spíš ten, kdo se snaží ochránit jejich zdraví, než ten, kdo se ohání ústavou, ať už jakoukoliv. To pochopili i hejtmani ;-)

12 6
možnosti
Foto

Ale vždyť občané si mají zdraví chránit sami! Dodržováním všelijakých opatření. Jen když budou vědět, která fungují a která ne.

Vy to jistě víte. ;-D

9 1
možnosti
Foto

Proč ústavní právníci jsou pro vás takovou autoritou? Nejsou za nic odpovědní, takže si mohou fabulovat podle svých schopností, možností a sympatií.

Neměl byste se tím raději prokousat sám.? A hlavně si položit otázku, trvá stav nouze, nebo ne? A zakazuje snad ústava kategoricky vyhlásit nový nouzový stav po skončení předešlého? Ba je dovoleno zvolit si bezprostředně nového prezidenta po uplynutí mandátu předešlého. Stejně tak i na konec účinnosti jedné ústavy den ze dne může navázat počátek účinnosti zcela jiné ústavy. A když to jde u celé ústavy, tak proč ne u jednoho ústavního zákona, nebo jeho aplikace?

5 3
možnosti
KT

Takže co byste navrhoval, zrušit ústavu a ústavní právníky, když nejsou k ničemu potřeba?

4 1
možnosti
JH

Jak píšu v zítřejším blogu - To, že všichni hejtmani - až neuvěřitelně jednotně, včetně těch z opozice, požádali vládu o prodloužení nouzového stavu ... o mnohém vypovídá. Možná to časem dojde i těm s nižším IQ:-)

7 3
možnosti
JR

J10a16n 68R49á35ž

15. 2. 2021 18:06

Je zajímavé, kolik blogerů znalostí práva nedočených, se autoritativně vyjadřuje, který krok vlády je v souladu s ústavou a který v souladu s ústavou není. Doporučuji všem takovým raději mlčet, dokud nerozhodne jediný orgán ,který je oprávněn se k tomu vyjádřit kompetentně a to je Ústavní soud.

Osobně doufám, že k tomu, zda je diskutovaný krok vlády konfomní s Ústavou, či nikoliv, vyjádří ÚS dřív jak tři roky, jako učinil v případě volebního zákona, ať máme všichni rychle jasno a přestanou se zaplňovat media stejně nesmyslnými subjektivními úvahami, jako je ta, která je předmětem tohoto blogu.

7 0
možnosti
ND

Tak je to jasný, zatím to vypadá, že nepotřebujeme ani poslaneckou sněmovnu, ani hejtmany když máme na všechno pana premiéra s panem Hamáčkem...

11 3
možnosti
PP

U vystrašených nepochodíte a pokud nám budou i vzdělaní lidé tlachat, že zdraví je více než svoboda, tak se dobereme pěkného průseru.

3 3
možnosti
Foto

JIstě že je zdraví víc než svoboda. Se ztrátou zdraví totiž vždy ztrácíte i onu svobodu - Vaše nemoc Vás omezí - ať už dočasně nebo trvale.

5 2
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2421x
Výtvarník, literát, člověk na cestě... Více z tvorby na www.stipsky.com

Seznam rubrik