Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TP

Zkusím trochu fyziky. Respirátor má menší mezery mezi vlákny než rouška, zachytí menší kapénky, má tedy vyšší účinnost. OK. 2 roušky na sobě mají stejné mezery, při výdechu je přetlak, vzduch s nezachycenými malými kapénkami projde ven a je jedno, jestli jsou roušky jedna nebo dvě, zachycují obě stejně velké kapénky. Člověk nebude dýchat méně, jen bude vyvíjet větší úsilí, ať protlačí vzduch přes 2 roušky. Za mě jsou 2 roušky nesmysl bez praktického významu.

24 1
možnosti
Foto

Pokud má první rouška účinnost 50 %, znamená to, že 50 % kapének prošlo. Pokud má druhá rouška účinnost 50 %, kolik z těch zbylých 50 % zachytí.

Účinnost také závisí od materiálu. Takže trochu fyziky přidám taky v podobě elektrostatické síly. Pokud položíte na sebe dvě síta, musíte to udělat tak, aby se otvory dokonale překrývaly, pokud chcete stejnou propustnost. To je i s trochou logiky, ne jenom fyziky. ;-)

0 1
možnosti
JS

Nechápu proč se vláda radí s nějakými lékaři a p. a nepozve jako hlavního a jediného odborníka Vás.

3 18
možnosti
Foto

Kdyby se bavila s lekari, nemame ani ty rousky

5 3
možnosti

Dobře napsáno.R^ S těmi plandavými respirátory na obličejích některých veřejně známých osob jste to vystihl.:-)

24 0
možnosti
RK

Teď navíc Bureš lobuje za Chironax, před kterým varuje BIS, Hamáček vybere firmu jako prázdnou schránku. Protikorupční vláda odborníků prostě nouzový stav potřebuje.

23 1
možnosti
LH

Můžete mi důvěrně ptozradit kam se ztratily Vase komentáře o titulu blogu... Dekuji

1 0
možnosti
PT

Takže všichni ti proklínaní antirouškaři měli pravdu: Naše báječné podomácku vyráběné náhubky, jimiž jsme na jaře prý tak ohromili svět, jsou nanic. Všude jsme je nosili zbytečně. Ony totiž proti ničemu nechrání, jak právě zjistili naši milovaní epidemiologové – Blatného a Prymulovi „experti“ Konečně víme, proč je naše krásná Česká republika celosvětově tak populární, neb prý je nejhorším místem s covidovým morem na planetě tak jako tak umírající mrazem v globálním oteplování. Celou dobu nás vláda nutila zakrývat si na veřejnosti ústa i nos čistě kvůli estetickému dojmu – protože to přece má za časů cholery v televizním seriálu Velký reset tak vypadat.

25 7
možnosti
VV

Mýlíte se. Chránila před tím, aby člověk neprskal infekční kapénky na své okolí. Svého majitele rouška chránila alespoň částečně (vždy je lepší něco než vůbec nic). Vlastnosti viru se ale změnily natolik, že rouška už není dostatečnou ochranou.

4 7
možnosti
JM

Jak byla myšlena ta "šířka dvou lidských vlasů"? :-/

0 0
možnosti
JH

Představte si to, pane Mikeli, jako průměr lidského vlasu násobený dvěma.

5 0
možnosti
MB

Konečně jsme na to přišli ! V pátek Vláda sdělila, že MZ v pondělí vydá Vyhlášku a vše bude platné od úterý - 23.02. 2021. Huráá, bacil bude poražen, vše vyřešeno . Kdo je chudoben - dá si soušky 2 ks na sebe . Chápu ...

S touto vládou už mám ovšem zkušenosti ! Bude to platit i v případě vybuchlé atomové elektrárny ? Plaga říkal, že i tak školy otevře! Slovo drží, nic nevybouchlo - nic neotevírá ! Malé obchody jsou přezásobeny zimními kolekcemi - zřejmě se nabídnou na jaře ? Vlekařům bude mizet sníh oblevou - Asi se už konečně dočkají povolení ! Vedoucí koupališť - Těšte se ... !

Co ta firma s.r.o - s mega kapitálem 1.000 Kč ? Stihne vyzásobit školy testy ? Aha, to asi opět souvisí s tou elektrárnou. Tak co vlastně platí? Co třeba, budoucí pátek? Přes respirátor další roušku ... ?

Já, kroky vlády schvaluji ! Jsou rozumné, zavčas sdělované a důvěryhodné ! Furt mi ovšem vrtá v hlavě, ta elektrárna ! Má, nebo nemá explodovat ? Neb, je to mazaně skryto ? Tou vyhořelou elektrárnou - je naše vláda !? Jsem zmaten, těžko říci, tak z hlavy. Každopádně, jim to myslí a s námi, to myslí dobře ! Absolutně odmítám hlasy, že si tam někdo syslí ... ! :-)

34 1
možnosti
LH

prostě všude na světě to dělají výborně a my když to převezmeme tak je to špatně - je tak pane Bučku - konkrétně proč to jde v Rakousku a u nás ne....?

1 10
možnosti
RK

Povinné respirátory povedou jen k tomu, že bude před volbami důchodcům vyplaceno respirátorovné. Tipuji tak deset litrů. Vsadím se, že to tak bude.

13 0
možnosti
JS

K panu Kněžínkovi. Respirátory grátis v nejhůře zasažených oblastech Vám nevadí?

0 1
možnosti
Foto

Kodex blogera zakazuje texty obsahující vulgarismy (zvláště v titulku a perexu)

https://info.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=3178

0 19
možnosti
RK

A tu vulgaritu vidíte kde, vy naše strážkyně moudrá?;-)

6 1
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2421x
Výtvarník, literát, člověk na cestě... Více z tvorby na www.stipsky.com

Seznam rubrik